UNI kosilica UM 19/23/27/30/40

UNI-kosilice s radnim širinama od 1.9-4.0 m su raznoliko upotrebljive. Posebno su namijenjene za traktore od 44 kW (60 KS) prema gore. Kompaktna i robustna konstrukcija okvira, velike dimenzije mjenjača, v-pojas pogona, ležajeva i osovine mlatila čini ove kosilice neosjetljivim na strane tvari poput kamenja, komada željeza i drveta i sl.

U ponudi su slijedeća tri tipa:
-prednja jedinica
-stražnja jedinica
-kombinirana prednja i stražnja jedinica

Bočno klizanje je moguće kod prednjih i stražnih jedinica.Prilagodljivost tlu

Valjak, koji prekriva punu širinu košenja, osigurava dobru prilagodbu tlu čak i na neravnim površinama. Montažni nosač je posebno dizajniran za veće traktore. Priključni zglobovi i three-point postolje, koje ima suspenziju oprugom, garantiraju veliku glatkoću rada jedinice, čak i u teškim područjima. Kotači mogu biti podešeni na cijevi-vodilici. Visina košenja također je podesiva.

Prednje montiranje, stražnje montiranje, kombinacija

Sve UNI-kosilice UM mogu biti montirane na three-point hidrauliku kategorije 2 ili na prednju DIN ploču vozila veličine 3. Kod kombiniranih jedinica, montirane su 2 three-point poveznice, tako da nije potrebna promjena iz stražnjeg u prednje montiranje i obrnuto. Na zahtjev mogu biti instalirane i opruge koje otpuštaju potpornu težinu kosilice. Ovisno o podešenju, potporna težina može biti smanjena i do 50%

Podešavanje visine košenja

Grubo podešavanje visine košenja postiže se podešavanjem valjka. Preciznija podešenja obavljaju se gornjom ručicom za podešavanje.

Bočno klizanje

Montažni nosač je standardni kruti nosač. Ova mogućnost klizanja osigurava da će čak i područja koja nisu pristupačna biti pokošena, npr. ispod drveća ili grmova, blizu ograda i rubova ceste. Kod UM 19 + 23, three-point postolje mora biti montirano 45 cm u stranu.

Protu-nož

Za dodanu funkciju drobljenja trave, na prednji dio kosilice može se dodati i protu-nož.

Okno mlatila, mlatilo

Teška mlatila (2 kg), napravljena od čelika, opušteno su obješena u okno mlatila i osigurana vijkom. Tijekom košenja, centrifugalna sila dovodi mlatila u ispravan položaj. Ako veći objekti smetaju pri uporabi, mlatilo se pomiče prema nazad. Elektroničko-dinamički balans okna mlatila, posebna suspenzija i posebna konstrukcija mlatila od čelika, osiguravaju dobre i ekonomične brzine rotacije. Niže brzine rotacije rezultiraju manjim trošenjem i pomažu smanjiti potrošnju goriva traktora. Sve stražnje jedinice dostavljaju se sa PTO osovinom s 540 okr./min. PTO osovina s 1000 okr./min. dostupna je na zahtjev.

Spremnik za skupljanje

UNI-kosilice UM 19 - 23 -27 mogu biti opremljene i dodatnim spremnikom za skupljanje pokošenog materijala. Montiranje na prednje jedinice nije moguće. Preporučuje se za uporabu na lokacijama za kampiranje, poljima za izlete i ergelama. Stara trava je pokošena i materijal pokupljen.

Područja uporabe

Područja uporabe variraju, od primjene na poljoprivrednim područjima, u voćnjacima, vinogradima, na rubovima cesta, šumskim putevima do sportskih terena, terena za streljaštvo, odmorišta itd. UNI-kosilice UM rade sa svim vrstama trave - od obične trave, preko algi do trske. Stara trava i grmlje ne predstavljaju problem.

Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica
Um Uni Kosilica