MB SERVIS je specijalizirani servis Mercedes-Benz Unimog vozila, servis raznih tipova radnih priključnih strojeva za UNIMOG nosač oruđa.

Kako bismo održali korak sa razvojem tehnologije, obrazovanje i stalna edukacija dio su naše svakodnevice. To nam omogućava da našim korisnicima pružimo usluge vrhunske kvalitete.

Na radnim strojevima i gospodarskim vozilima obavljamo slijedeće usluge:

 • Dijagnostika vozila
 • Generalno uređenje (generalka) diferencijala - mjenjača  za Unimog
 • Generalno uređenje (generalka) motora za Unimog
 • Automehanika
 • Autoelektrika
 • Ugradnja dodatne opreme i/ili priključnih strojeva
 • Limarski i lakirerski radovi

Ukratko sve što kupac želi servisirati i napraviti na svojem Unimog vozilu može nam se slobodno obratiti s potpunim povjerenjem.

Upoznajte Unimog vozila

2014 Mercedes Benz Unimog model range 2

MERCEDES - BENZ UNIMOG je vozilo koje je zastupljeno u Europi i svijetu u svim granama gospodarstva, a osobito tamo gdje je potrebna primjena specijalnog vozila.

 • Unimog vozilo ima mogućnost prihvata oko 170 različitih priključaka za izvođenje radova. 
 • Praktički, to je vozilo u radu 365 dana u godini.

Sa stalnim pogom na sva četiri kotača i visokom šasijom, vozilo je prisutno i na teško pristupačnim terenima. Ima mnogobrojne namjene u djelatnostima kao što su:

 1. Komunalne djelatnosti
 2. Vojni program
 3. Vatrogastvo
 4. Ostali program

Unimog za komunalne usluge

Košnja, zimsko održavnje cesta i drugi zimski radovi, održavanje, čišćenje, prijevoz tereta, utovar i istovar. Nikada nije bilo raznolikijih radova nego kod održavanja cesta i uređenja okoliša u gradovima i općinama. Za to vam je potreban bogato opremljen vozni park ili vozilo koje se specijaliziralo u različitim vrstama radova. Takvo vozilo je Unimog Mercedes-Benz.

Unimog karakterizira veća udobnost vožnje i upravljanja u odnosu na teretno vozilo, brži je i ekonomičniji od upotrebe traktora, nudi više izbora i mogućnosti.

Podesivi upravljač VarioPilot® razvijen je posebno za Unimog. Stup upravljača može se lako pomicati s lijeva na desno, koristiti se za obavljanje brojnih zadataka i time smanjiti troškove. Sustav omogućuje iznimno brzu izmjenu priključnih strojeva i nadogradnji. Učinkovitost koja ne poznaje granice! Zbog iznimno fleksibilno dizajniranog nosača priključnih strojeva, u jednoj vožnji može se obavljati više radnih postupaka. To će značajno povećati gospodarsku učinkovitost vozila pri njegovom radu, s maksimalnom iskoristivosti vozila tijekom cijele godine.

Svi ostali svakodnevni poslovi poput nesreća i izvanrednih situacija, poplava, klizišta ili sniježnih oluja? Sa Unimog vozilima ćete u najtežim situacijama biti spremni za rad i bit ćete u mogućnosti najbrže pružiti pomoć. Mercedes-Benz Unimog je nezamjenjiv.

Ducker3
Ducker2
Ducker1
Ducker6

 


Unimog za gašenje požara i spašavanje

Često se događaju prirodne katastrofe. Klizišta; koja kuće i i cijela naselja u čas odsijeku od ostatka svijeta. Potresi; koji u sekundi mogu uništiti čitave regije. Poplave; koje ugrožavaju ekonomskom egzistencijom. Šumski požari; koji prijete gradovima i selima. Tsunamiji; koji mogu uništiti cijeli teritorij. Tornada; koja uništavaju infrastrukturu. Kada je svaka sekunda važna, vatrogasci, policija, tehničke usluge, općine i spasilački timovi diljem svijeta oslanjaju se na posebna Unimog vozila iz Mercedes-Benza.

Potresi, poplave, klizišta, požari - kritična situacija može se brzo pretvoriti u katastrofu. Međutim, to se može spriječiti ako su vatrogasci, policija, tehničke službe, općine i jedinice za spašavanje optimalno opremljene i brzo mogu stići mjesto intervencije, čak i na teško pristupačnim lokacijama. To omogućuje vozilo Unimog Mercedes-Benz. Maksimalno manevriranje na teškom terenu, robusni materijali, siguran prostor za pohranu, fleksibilnost u uporabi bez konkurencije - nema drugog vozila koje se u najtežim uvjetima može usporediti s Unimogom: kao sredstvo za prijevoz radnih timova, materijala, alata i priključnih strojeva, a i na licu mjesta kao sredstvo za gašenje, spašavanje ili čišćenje.

Unimog za gašenje požara
Unimog za gašenje požara
Unimog za gašenje požara
Unimog za gašenje požara

 


Cestovno - pružna unimog vozila

Najprije ranžiranje teških vagona, nakon toga sa tračnica na cestu i do lokacije sljedeće intervencije na tračnicama. To može samo dvoputno vozilo Unimog poduzeća Mercedes-Benz. Vrlo velika vučna sila - dvoputno vozilo Unimog odlično je ranžirno vozilo. Izvrsno je usklađeno s do 1000t vučnog ograničenja. Omogućava veliku udobnost prilikom rada te u vožnji. Kupnja ovakvog vozila je 60 posto povoljnija od kupovine ranžirne lokomotive. Također, i održavanje dvoputnog vozila Unimog je mnogo povoljnije za vaš novčanik. U usporedbi sa ranžirnom lokomotivom, ne uštedite samo gorivo, nego i druga radna sredstva te novac prilikom održavanja servisa te kod povremenih i glavnih tehničkih pregleda. Osim toga, vrijeme dolazaka i odlazaka je kraće, čime smanjujete troškove prilikom korištenja trasa: do sljedećeg mjesta intervencije jednostavno se odvezete po cesti i vozilo se već u nekoliko minuta nalazi na cijlju s dizalicom i okretnom napravom koju ponovno stavljate na tračnice. Sve što morate imati je približno 5 metara ravnih tračnica. Kao profesionalan nosač priključnih radnih strojeva, dvoputno vozilo Unimog omogućava obavljanje različitih zadataka na području željezničke infrastrukture. Od uređenja svjetlonosnih profila do čišćenja šina, do održavanja nadzemnih vodova i građevinskih radova pa do čišćenja snijega na tračnicama. Osim svih nabrojanih zadaća, vozilo Unimog možete koristiti i izvan tračnica, na primjer za zimske radove na vašem zemljištu.

Unimog
Unimog


Poljoprivreda

Kraj ceste ne smije stroju predstavljati prepreku u radu i prijevozu. Konkretno, poljoprivrednicima i kooperanatima je zbog eskalacije troškova i mnogih problema potreban brz i učinkovit način prijevoza. Kada se vaš rad obavlja na cesti, polju ili u silosu, Unimog sa svojim karakteristikama pruža širok spektar mogućnosti. Vrlo je okretan na tlu, te brz i siguran na cesti. Sve to može učiniti i s mnogo tereta zbog izvanredne vuče. Unimog može obavljati i najzahtjevnije zahvate, a troši vrlo malo goriva. Tako omogućuje veću učinkovitost i smanjuje troškove po kilometru. Gospodarstvo se plaća!
 
Unimog za poljoprivredu
Unimog za poljoprivredu
Unimog za poljoprivredu
Unimog za poljoprivredu